Rockstar

Träningen med Mistbelle har verkligen fått mig intresserad av western. Marley hörde att Ferdinand hade införskaffat en tinker som var skolad inom western. Jag tyckte det lät intressant så självklart tog jag mig dit för att titta på den. Det kändes rätt från första stund så nu har jag införskaffat en tinker vid namn Rockstar. 
 
Hittills har Rocky varit väldigt lugn och sansad. Han är väldigt lätthanterlig och verkar gilla barn väldigt mycket. Kanske man ska börja ge ut lektioner? Han är väldigt stadig att rida på och svarar bra på kommandon.

oops

Hehe...
 
Förlåt för min frånvaro de senaste veckorna men bloggen har tyvärr fått lida de senaste veckorna för att jag varken haft tid med att skriva något, och för att jag helt enkelt inte... orkat. 
 
Veckorna har varit lite röriga för mig nu. Jag har fått rycka in och jobba på dagar jag inte ska jobba på egentligen. (Mer pengar, yay!)
 
Sen har det hänt en massa annat irl som gjort att jag fått förhinder. Jag sätter klubben först också så klubb-bloggen har fått min uppmärksamhet nu istället. Besök den genom att klicka här!
 
 
Jag ska skärpa mig men jag kommer ta det i min egen takt, så jag skriver när jag har lust och tid istället ^^
 
Hare gött sålänge! 

Strandhäng

I förmiddags så stack jag och några svanar till den nya badstranden!
Vi solade, badade, åt glass och badade lite till ;D
 
Den nya uppdateringen var superrolig! Starstablegänget har överträffat sig själva ännu en gång! Kul att icke starriders fick tillgång till detta fantastiska ställe också (:

Mistbelle

 
Det vackra paintstoet Mistbelle är det tredje stoet som fått tagit plats i mitt stall. Belle är väldigt ivrig av sig och vill ha saker gjorda snabbt. hon kan kännas lite stressig och ofta så ligger hon steget före. Trots det så är hon hur snäll och go som helst. Belle har fått mig att fatta ett intresse för westernsporter då hon tränades i det i sina yngre år. Det verkar så kul at vi faktiskt har börjat träna barrelrace på Marleys bondgård. Marley tycker det bara är roligt att hans bana kommer till användning, och att se Belle, som han sålde till mig, gör honom glad. Belle är väldigt snabb och har bra balans så westergrenarna passar henne perfekt. 
 
 

Ny design!

Oj oj oj!
Vad har hänt här?
Jag tänkte att jag ville ha en ny design. Tänkte ta en gratisdesign från designadinblogg.se, men det fanns inga teman som föll mig i smaken så jag testade att koda designen helt själv. Det tog tid - hur många timmar som helst eftersom jag inte gjort något liknande förut, men jag tycker att det hr varit värt det. Såklart har jag inte egna koder. Alla koder har jag hittat genom att googla och genom att kika runt på designadinblogg.se
Headern har jag i alla fall knåpat ihop helt själv och signaturen som ni kommer få se i varje inlägg från och med nu ^^
 
Allt är inte riktigt färdigt än, har lite småpill kvar men nu tänker jag faktiskt logga in och undersöka stranden som verkar vara ett riktigt semesterparadis! :D
 
Säg gärna till mig om det är något som ser knas ut för er i designen så ska jag försöka fixa det (:
Hej sålänge! 

Emeraldmist

Emeraldmist, eller Loke som han hela tiden kallas är en duktig dressyhäst. Han tar otroliga och luftiga steg och blir gång på gång prisad för att ha fina steg i alla gångarter. Han har en lång erfarenhet av dressyr och är välutbildad. Han har tidigare vunnit många tävlingar, men eftersom hans ägare fick ont om plats, och även ont om pengar så såldes han till Ferdinads hästmarknad där jag senare hittade honom en kväll när jag var på besök på hästmarknaden då den befann sig vid jorvikstallet. Jag fick provrida honom och upptäckte genast hur fint han gick. Eftersom jag själv inte har så stor erfarenhet inom dressyr så såg jag Loke som en utmaning. Jag fick köpa honom till ett bra pris. Jag hoppas att jag kan lära mig en massa utav denna skönhet!
Han kan vara väldigt het på gröten om man säger så. Han testar hela tiden mina gränser så jag får jämt vara på alerten när jag rider honom. Men han börjar bli bättre och bättre och lyssnar mycket mer på mig nu. 
 

Träningspass med Julle och Issa!

Idag drog Julia Dragonmountain med mig och Isabella Mountainstorm, på ett träningspass! Vi lämnade våra hästar vid Wills väderkvarn (Julle hade ställt sin springare i Steves) Sen började vi springa genom Hollow Woods, och fortsatte ända till Firgrove där vi både klättrade i berg och gick genom stenar. Hon kör hårt med oss ;)

Rosepetal

Rosepetal är ett verkligt mysterium för mig och alla som bor i Valedale. Ingen vet vart hon kommer ifrån eller vem hennes ägare är, eller kanske var. Ingen vet någonting om henne. En dag stod hon bara där bland Elizabeths rosor och betade lugnt. Jag har fått tagit hand om henne sedan dess. Hon har ett väldigt lugnt temprament men är också väldigt skygg. Hon har svårt att lita på andra och är väldigt försiktig när det kommer till nya saker, så jag får jobba väldigt mycket med henne när det kommer till tillit. Hon håller sig gärna till min frieser, Ravendale som verkar ta hand om Rose. 
Vi får se vad som händer med denna unga arab i framtiden. Undrar om någon letar efter henne? Jag har verkligen inget emot att ha henne i mitt stall för hon är hur underbar som helst, men jag vill ändå veta vart hon kommer från. Kanske ska jag höra med Ferdinand och Ed om de vet något om henne?
 

En kort liten paus

De senaste dagarna har varit väldigt intensiva för mig, och jag har haft den bästa veckan i mitt liv! Så bloggen har fått lida då jag inte hunnit med att skriva något tidsinställt ens. Nu får jag ta och skärpa mig.
Sommarlov i alla fall! :D
 
Här bjuder jag på en bild från gårdagens event som The Swans hade tillsammans med Prime Stars. Det var superroligt, så stort tack till både The Swans och Prime Stars. Ni är bara bäst!
 

Nationaldagen!

Njut av denna video på Sveriges nationaldag! (:
 
 

Sjung om studentens lyckliga dag!

Hej!
Imorgon tar jag studenten :D
Helt sjukt. 
Det känns så konstigt... 13 år av oavbruten skola. 
 
Det här innebär att bloggen kommer stå tom imorgon (förmodligen). Jag vet inte om jag kommer hinna göra något tidsinställt eller inte. Kanske något litet om mina hästar (:
 
Har ju inte visat upp alla på bloggen ännu ;)
 
Aja, ha det gött så länge, för det tänker jag ha :D
 
Klaras hästar fungerar så bra som paraplyer allihop! 
 

Greenhoof

Greenhoof, eller Hulken som han alltid kallas, är en till synes lugn liten ponny som älskar att bara stå och gosa. I alla fall när han står i stallet. När det kommer till tävlingar är han som en annan ponny. Han är väldigt tävlingsinriktad och hatar att förlora. Ser han någon framför sig måste han förbi. Då kämpar han tills han är förbi helt enkelt. 
Hulken träffade jag i Fort Pinta första gången när jag var ute och red på Hawkeye. Det var Polly som red på honom och hon verkade beklaga James för att han skulle säljas. Hon älskar verkligen Hulken och ville inte att han skulle flytta så långt bort. Jag fick provrida honom men var till en början osäker tills jag såg hur bra Hawkeye och Hulken verkade komma överens. Då köpte jag honom av James. Minst en gång i veckan kommer Polly förbi och ser till Hulken, och ibland tar vi en ridtur till ponnytävlingen som Polly och hennes syster håller i. 

Titta, titta ^^

Jag kan inte beskriva hur glad jag är att ha så många följare på twitter. Det är inte alls många som har Starstablerelaterade konton, så därför blir detta antal följare så betydelsefullt för mig. 
Twitter är en väldigt trevlig plattform tycker jag. Det är inte alls lika hysteriskt som på facebook där folk kan vara hur otrevliga som helst. Det är överlag en väldigt mysig stämning på twitter, i alla fall där jag befinner mig just nu. Så om ni har twitter får ni mer än gärna följa mig. Eller skriv något till mig i chatten eller varför inte skicka en tweet? (:
Det är alltid trevligt att skriva med folk tycker jag! 

Levlingsrundor

Många har ju sin egen "levlingsrunda". Jag känner att jag inte har någon speciell runda. Jag hinner ändå aldrig igenom hela rundan nuförtiden. Jag måste skärpa mig.
 
Jag brukar alltid börja i Valedale i alla fall, eftersom jag bor där, så det kanske inte är så konstigt. Sedan brukar jag fortsätta min runda åt det håll där dagens dagliga uppdrag finns - de där som brukar ge runt 70 js. Om det är tisdag (som det är idag) fortsätter jag alltså mot Firgrove. Jag har nämligen en önskelista som just nu ligger på 526070 jorvikshillings. (Det var mer förut men har gjort om den genom att bara skriva dit sånt som jag verkligen vill ha).
 
Därför gör jag så många dagliga uppdrag samtidigt som jag levlar för att få ihop jorvikshillings. När jag är lat eller inte hinner spela så mycket får jag ändå ihop det så jag kan köpa minst ett plagg i veckan i alla fall.
 
Har du någon speciell levlingsrunda?

Kommentera mer än gärna (:

Ibland...

... är genvägar väldigt osmidiga och blir omvägar istället eftersom att man måste ringa för upphämtning när man fastnar i en mur till exempel. Jag verkar dras till murar och staket och träd och så vidare x)
Jaja, man ska ju inte klaga på utsikten i alla fall! (:

Spidermane

Det här är en ung herre på fem år. Han är stallets stjärna och samtidigt en riktig pajas. Han busar ofta med alla i stallet och får en att dra på läpparna väldigt enkelt. På tävlingsbanorna är han som en annan häst. Då är han hetlevererad och en riktig tävlingshäst. Han har verkligen en vinnarskalle och ger sig inte i sista laget. Spider kräver mycket uppmärksamhet. Han älskar verkligen att stå i rampljuset lika mycket som han älskar att äta saker han inte får äta. 
 
Historien om hur jag fann Spider är en rolig historia. Eller ja... han fann faktiskt mig. Hn är som sagt väldigt busig så han smet ofta från sin ägare som hade honom uppstallad i Fort Pinta. Han smet ofta till Valedale och störde lugnet lite i stallet. Spiders ägare tappade lite tålamodet med honom och ja... nu står han i mitt stall, när han inte rymt från sin box såklart. Han brukar gömma sig i kohagarna i Hollow Woods. 
 

Ögon som kliar och en blivande häst!

Just nu är jag frustrerad för mina ögon rinner, samt min näsa. Jag tror jag börjar bli förkyld. Förkylningar på sommaren är det värsta jag vet. Jag har i alla fall svårt att bli av med en förkylning under sommaren. Nej! Jag får inte bli sjuk.
Det får vänta. Ska kurera mig lite. Jag vill kunna ha i mina linser på torsdag i alla fall, så inte mina glasögon kommer i kläm för min stundentmössa :P
 
Jaja, på onsdag kommer ju Tinkrarna. Som jag längtat! Ska självklart införskaffa en så småningom. Det är bara det att jag har alltid lite beslutsångest och det brukar ta en vecka innan jag faktiskt bestämt mig. När araberna kom så var jag först lite osäker på om jag skulle köpa en eller inte så jag väntade en vecka tills jag bestämt vilken jag ville ha. 
 
Jag måste hitta det perfekta namnet också såklart. Kanske döper jag Tinkern efter en av mina favoritlåtar just nu, eller efter en av mina favoritfilmer, eller blir det ännu en Marvelkaraktär? Haha så många beslut... En Tinker blir det nog helt säkert i alla fall!
 
Nu ska jag försöka kurera mig lite i alla fall!
 
Bild från Starstables nyhetssida!
 
 

Ravendale

 
Raven är ett väldigt lugnt frisersto på femton år. Hon är väldigt stor för att vara en frieser men hon verkar inte inse det själv ibland då hon ofta försöker ta sig in i små krymslen där ponnysarna knappt får plats. Det är i alla fall Raven som får det att bli lugnt i stallet. Det ligger alltid ett lugn runt henne som verkar sprida sig. Raven tävlade väldigt mycket i fälttävlan förut hos sin förra ägare men hon drabbades utav en liten skada i höger framben. Hennes förra ägare slutade såklart tävla med henne och började en rehabilitering med henne. Hon blev bättre och bättre och tillfrisknade helt tillslut, men ägaren blev istället mycket sjuk och tvingades sälja Raven som hamnade på Jorvik då ägaren hört att det var en ö där hästar hade stor betydelse för befolkningen och då kände han att han kunde skicka iväg henne hit eftersom alla här älskar hästar. Hon hamnade hos Steve men flyttade snabbt hem till mig då jag föll pladask för henne. Hon är verkligen en dröm att rida på och en duktig tävlingshäst. Hon och jag har sprungit in många medaljer tillsammans under de månader jag ägt henne. 

Dressyr

Igår var det dressyr som stod på The Swans schema. Ingen mindre än vår duktige Nellie Underwright, höll i lektionen. Hon sa precis innan att hon inte hade hunnit planera så mycket men ändå var hon hur strukturerad som helst verkade det som :D
Superduktig är hon. Vi gick igenom väldigt mycket grunder, men det gjorde inte alls mycket. Det är bara nyttigt att gå igenom grunderna då och då (:
Tack Nellie för en väl genomförd lektion!
 
 

Snowprince

Snowprince, eller Prinsen som han också kallas, är en envis herre på 9 år. Han är väldigt bestämd och gör sällan något han inte vill. Han kan vara ganska svårriden då han gör lite vad som faller honom in. Han tar ofta bettet och sticker iväg, men även om han inte alltid lyder så är han ändå en väldigt mysig andalusier om man låter honom. Det kan ta tid för honom att börja lita på en annan människa då han blev illa behandlad hos sin senaste ägare på fastlandet. 
Jag hittade honom på vingården. Baronessan hade köpt honom då hon var på fastlandet eftersom hon såg hur illa behandlad han blev. Jag hjälpte ofta till att ta hand om honom och vann hans förtroende. Jag släppte honom ofta i samma hage som Shadow och de blev efter ett tag goda vänner. Tillslut ville inte Prinsen vara ifrån Shadow så jag fick köpa honom från Baronessan och nu bor han med mig och mina andra hästar och trivs väldigt bra. 
 

En fråga till er

Vad skulle ni vilja läsa om här på bloggen? Behöver en liten idéskjuts såhär i början (:
 
 
 
 
 

Igår var en stressfull men go dag

Ja, igår var det lite kaosartat för mig. Jag ber om ursäkt för min frånvaro men det är så sjukt mycket att göra sista veckan innan studenten. Jag vågar inte lita allt för mycket på mina föräldrar tyvärr. De har sagt att de tar hand om allt och att jag inte behöver oroa mig, men det är just det som oroar mig, haha.
 
I alla fall. Sista veckan innan studenten och min syster har sin konfirmation idag. Och mitt nöt hade visst lovat henne att baka kakor till det. Så gissa va jag gjorde halva dagen igår? Jo, stått i ett kök och bakat kakor. Fast det roliga var att jag inte ens stog i mitt eget kök här hemma, utan hos en kompis... Rörigt värre alltså. 
 
Fast ändå roligt.
 
En kompis hade bjudit hem mig och min bror hem till sig för att spela Mario Kart 8 som han köpte i fredags. Jag undrade om jag kunde få låna hans kök om jag tog med mig lite egna ingredienser. Självklart gick det bra så jag köpte det jag behövde och sen stog jag i hans kök i två timmar och bakade medan de andra spelade Mario Kart 8. Jag spelade såklart lite när jag bakat färdigt. Sen gick vi ut i det härliga vädret och tog en promenad för att sträcka på benen. Promenaden slutade på Ica där vi hjälptes åt att köpa mat som vi lagade hemma hos vår kompis. Vi köpte även en massa onyttigheter. 
Efter att vi lagat färdigt maten satte vi oss och tittade på filmer. The Amazing Spiderman och några avsnitt ur Friends.
Härlig dag igår men, seriöst rörig också x)
 
Det är så mycket som snurrar i mitt huvud min sista tid innan studenten. 
 
I alla fall, tänkte ta upp lite bloggrelaterat med :P
 
Visste ni att jag bara skriver tidsinställda inlägg just nu? Det är för att jag ska vara helt säker på att bloggen uppdateras regelbundet. Sen är det för att jag inte ska känna mig allt för stressad heller när jag skriver. Sedan brukar jag alltid göra något mitt under dagen, om jag så spelar Starstable, gör något annat på datorn, eller som igår, att jag bakade och höll på hela dagen x)
Hoppas att jag kommer kunna fortsätta med de tidsinställda inläggen för det är jättemycket skönare för mig i alla fall.
Kram sålänge! 
 Bjuder på en bild på Zoey Lowsmith och mig själv när vi låter Klara Skycake och hennes häst agera paraply!